Schmerlenbach: Susret Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 13. do 15. veljače 2012. održan je susret o. Provincijala i braće u Njemačkoj, u Bildungszentrum Schmerlenbach. Okupljanje braće s o. Provincijalom započelo je u ponedjeljak navečer večerom i bratskim druženjem.  U utorak, 14. ožujka, susret je  započeo molitvom jutarnje i euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Vuk Buljan, gvardijan u Münchenu. U radnom dijelu susreta o. Provincijal je izvijestio je braću o životu i radu braće u Provinciji.

 

Fra Božo Ančić, prokurator, govorio je o životu i radu braće u Njemačkoj. Braća su u tematskim susretima obrađivali tekući život i rad u Njemačkoj s nakanom poboljšanja uvjeta za rad. Pored radnih susreta braća su iskoristila prigodu za bratska druženja i rekreacije. Susretu Provincijala s braćom sudjelovali su i fra Bože Vuleta, provincijski vikar i gvardijana samostana u Sinju kao i generalni vizitator fra Viktor Papež. Generalni je vizitator svojim savjetima i primjedbama aktivno sudjelovao u radnom dijelu susreta. Braća iz Stuttgarta i okolice iskoristila su prisutnost generalnog vizitatora za osobni susret i kanonsku vizitaciju.

Euharistijsko slavlje u srijedu predvodio je provincijal fra Željko Tolić. Na susretu s o. Provincijalom okupilo se oko tridesetak braće.  Zadnjeg dana susreta braća su razmatrali teme za provincijski kapitul i pri tome dali svoje prijedloge i objekcije. Usvajanjem zaključaka  radni dio susreta je završen u srijedu oko podne.

Na kraju, dr. fra Željko Tolić, provincijal, zahvalio je fra Vuku Buljanu, gvardijanu samostana sv. Gabriela u Münchenu na organizaciji susreta kao i braći koja su svojim sudjelovanjem i razmišljanjima pridonijeli boljitku Provincije. Iskoristio je prigodu zahvaliti braći na radu u povjerenjim misijama i zajednicama u Njemačkoj kao i na lijepim susretima tijekom njegovog 9-godišnje službe provincijalnog ministra.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas447
Ovaj mjesecOvaj mjesec17216
UkupnoUkupno7632094

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35