Održan II. duhovni kapitul Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame

Od 12-14.travnja u Splitu je održan II. duhovni kapitul Splitsko-dubrovačkog bratstva Franjevačke mladeži pod geslom "Vi ste svjetlost svijeta" (Mt 5, 14). Prvi dio održan je u Kapucinskom samostanu Gospe od Pojišana. Nakon pokorničkog bogoslužja i krunice, svetu misu je predvodio fra Mirko Varga-Ljubić (OFMCap) uz koncelebraciju fra Kristijana Kovačevića (TOR). Poslije svete mise imali smo klanjanje pred Presvetim koje je animirala Frama Split – Gospe od Pojišana s kojima smo nakon toga imali kratko druženje.

U subotu su u Franjevačkom klerikatu oca Ante Antića održana i po skupinama razrađena dva predavanja: Vjernik – odsjaj Kristova svjetla (Pero Mihaljević) i Franjo – svjetlo Kristovo (fra Jure Hrgović). Pero je posebno istaknuo odgovornost za ljude oko nas (obitelj, škola, Frama…) na koju smo pozvani riječima „Vi ste svjetlost svijeta“, dok je fra Jure istaknuo lik sv. Franje koji je postao „drugi Krist“ i postavio nas pred izazov da poput Franje, nosimo svjetlo - Krista, svakome koga susretnemo. Navečer, nakon svete mise družili smo se s bogoslovima Provincije presvetog Otkupitelja koji su nam pripremili i roštilj, a naše zajedništvo oplemenila je i pjesma uz zvuke harmonike kojom je vješto rukovao naš područni predsjednik.

Nedjelja je bila obilježena svečanom svetom misom u klerikatu s narodom koju je predvodio fra Jure Hrgović, završnim radom po skupinama, plenumom i zajedničkim ručkom. Došao je i rastanak koji je očekivano bio najtužniji dio duhovnog kapitula. Međutim, svi smo bili ispunjeni nekim novim osjećajima i ovaj susret nas je učvrstio na našem putu nasljedovanja Isusa Krista po primjeru svetog Franje.

Zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli sudjelovati na ovom susretu. Posebno i veliko hvala našim područnim duhovnim asistentima (fra Jure, fra Mirko i fra Kristijan) koji su prema svojim mogućnostima dali svoj doprinos održavanju kapitula te gvardijanu samostana fra Petru Milanoviću - Trapi koji nam je ustupio samostanske prostorije.

Fotografije

Ana Bekavac, Frama Lovreć-Opanci

Pero Mihaljević, područni predsjednik


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas277
Ovaj mjesecOvaj mjesec50706
UkupnoUkupno7736474

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28