Blagdan sv. Ante u Drnišu

Na blagdan svetoga Ante 13. lipnja, mnoštvo vjernika župe Drniš i okolice slijevalo se prema crkvi svetoga Ante. Na svim jutarnjim misama u 7, 8 i 9 sati crkva je bila puna.

Središnja proslava bila je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Gospe od Ružarija kojoj je predhodila svečana procesija od crkve Svetog Ante. Ovo svečano misno slavlje predvodio je visovački gvardijan fra Mate Gverić uz asistenciju domaćega župnika fra Petra Klarića, župnog vikara fra Marija Radmana i fra Frane Samodola te drugih župnika iz okolnih župa. Slavlje je pjevanjem uzveličao crkveni župni zbor. Potom je nastavljena procesija velikog broja vjernika, ulicama grada Drniša te završila kod crkve sv. Ante.


U večernjim satima, sv. misu je slavio župni vikar fra Mario Radman. Kao poruku ovog dana, djeca su pod vodstvom s. Augustine, izvela  kratki igrokaz: " Isus u gostima". Poruka ovog igrokaza je ljubav prema siromasima, na što se nadovezao i fra Mario u svojoj propovijedi. Papirići s tekstom molitve  vjernika bile su pričvršćene za balone, koje su djeca nakon što bi pročitala molitvu, puštali prema nebu a prisutno mnoštvo ispratilo pogledima.

Na kraju misnog slavlja slijedio je blagoslov djece ali i malo iznenađenje. Fra Mario je dijelio bombone, a članovi frame su iz sedam košara dijelili kruščiće za djecu. Kruščića je preteklo pa su i odrasli mogli kušati  "Kruh sv. Ante".

Naša misijska grupa upriličila je tijekom dana prodaju različitih predmeta koje su izradili sami ili uz pomoć odraslih  a  dobiveni utržak namjenjen je za siromašne u misijama.

Fotografije

S. Augustina Vukančić


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas240
Ovaj mjesecOvaj mjesec50669
UkupnoUkupno7736437

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45