Vinjani: Proslavljen sv. Ante

Blagdan sveca cijeloga svijeta svečano je proslavljen u župi Vinjani, 13. lipnja 2013., sv. misama koje su bile u 5, 6, 7, 8, 9, 10.30 i 18.30 sati.

Priprava za blagdan sv. Ante sastojala se od trinaest utoraka koje su predvodili župnik fra Denis i župni vikar fra Jakov. Neposredna priprava blagdanu započela je devetnicom koju su i ove godine kao i prošle predvodili svećenici iz okolnih župa (fra Zoran Kutleša, fra Mladen Prolić, fra Kristian Stipanović, don Joko Blažević, fra Jakov Udovičić, fra Denis Šimunović, fra Frano Laco, fra Zoran Jonjić i fra Kristian Stipanović). Utorci i devetnica sastojali su se od sv. mise koja je bila u 19.00 sati i molitava u čast sv. Ante koje su bile na kraju sv. mise. Pola sata prije svake sv. mise bila je prigoda za sv. ispovijed.


Na sam blagdan sv. Ante već prije 3.00 sata počeli su pristizati prvi hodočasnici i to iz hercegovačkih krajeva. Sv. ispovijed započela je prije 4.00 sata, a u 5.00 sati u Vrtu sv. Ante slavljena je prva sv. misa koju je za hodočasnike predvodio fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan i dekan. Za vrijeme sv. mise pjevanje je predvodio veliki zbor naše župe. Ova sv. misa postala je najposjećenija, a najveći broj je bio onih koji su pješice, čak i bosi, došli svecu cijeloga svijeta.

Poslije sv. mise u 5.00 sati slavljene su sv. mise u crkvi u 6, 7, 8 i 9 sati.

U 10.30 sati započelo je središnje misno slavlje koje je predvodio fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split), uz koncelebraciju fra Kristiana Stipanovića, imotskog gvardijana, fra Ante Kukavice, mještanina, fra Denisa Šimunovića, župnika, a u slavlju je bio  i đakon fra Ivan Vuletić. Sv. misi prethodila je procesija sa svečevim kipom oko crkve i groblja. U procesiji su osim kipa bila nošena i četiri barjaka koja su predstavljala sve naše nebeske zaštitnike. Za vrijeme sv. mise pjevanje je predvodio veliki zbor naše župe. Na kraju sv. mise u kratkoj procesiji vratili smo se sa svečevim kipom u crkvu gdje su mnogi izvršili svoj zavjet.

Večernju sv. misu u 18.30 sati predvodio je fra Zoran Kutleša. I ovoj sv. misi prethodila je kratka procesija sa svečevim kipom kojeg su nosila četvorica Petrica koji su dugi niz godina kao ministranti služili oko oltara Gospodnjeg. U Vrtu sv. Ante okupio se veliki broj mladih obitelji s djecom koju smo na kraju sv. mise blagoslovili zajedno s trudnicama i ljiljanima. Za vrijeme ove mise pjevanje je predvodio zbor mladih naše župe.

U ovoj Godini vjere, rastimo svi skupa u vjeri poput sv. Ante!

Fotografije


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas199
Ovaj mjesecOvaj mjesec50628
UkupnoUkupno7736396

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15