Biskup Ulrich Neymeyr pohodio HKM Offenbach

Pomoćni biskup biskupije Mainz mons. dr. Ulrich Neymeyr pohodio je u nedjelju 16. lipnja Hrvatsku katoličku misiju Offenbach am Main.

U toj je prigodi podijelio sakrament potvrde, koji je primilo četrdeset petero djevojaka i mladića. Misno slavlje predvodio je mons. Neymeyr u crkvi Sv. Josipa u Offenbachu u zajedništvu s voditeljem misije fra Petrom Vučemilom. Oca biskupa, krizmanice, krizmanike, kumove, roditelje i sav Božji narod na početku je pozdravio o. Vučemilo. „Današnja podjela sakramenta sv. potvrde je radosna i vesela vijest za sve nas. Sve to govodi da je naša kršćanska zajednica živa.“ Ujedno je zahvalio ocu biskupu na odazivu i radosnom prihvaćanju predvođenja misnog slavlja i podjele sakramenta sv. potvrde u toj hrvatskoj misiji. Predstavnica krizmanica i krizmanika Marija Matijašević je u pozdravnoj riječi ocu biskupu istaknula kako okupljeni krizmanici žele zajedno s njim moliti darove Duha Svetoga i milost da snagom Duha uvježbaju postojanost u ljubavi, radosti i miru, velikodušnosti, uslužnosti, dobroti, vjernosti i uzdržljivosti. „Iskusili smo kako nas Duh Sveti poziva da radimo na sebi, a zdrava uzdržljivost nas vodi u slobodu Duha i oslobađa od robovanja.“


Mons. Neymeyr je u propovijedi, koju je u velikom dijelu održao na hrvatskom jeziku, kazao kako Duh Božji svojim djelovanjem čini ljude boljima. „Duh Božji od običnih ljudi čini oduševljene i uvjerene svjedoke. To je ono što je Bog oduvijek činio i što ne prestaje činiti. Bog daje svoga Duha malim i običnim ljudima, onima koji su slabi. Bog nam govori i danas preko običnih ljudi. Dragi krizmanici, po sakramentu sv. potvrde primit ćete Duha Svetoga. Bog vas snagom toga Duha upućuje i šalje u svijet. Bog vas poziva i šalje da ovaj svijet učinite boljim. On vam za to daje svoje darove“, kazao je mons. Neymeyr potaknuvši krizmanice i krizmanike neka u svijetu u kojem žive i djeluju budu Kristovi svjedoci.

U prikaznim darovima prikazani su kruh i vino, kalež, Biblija i križ. U ime župne zajednice mons. Neymeyru je uz prigodnu riječ zahvalnosti umjetničku sliku s južnohrvatskim motivom predala predsjednica župnog vijeća Anka Svetić.

Misno slavlje uveličao je župni zbor pod vodstvom pastoralnog referenta Zvonka Orlovića i orguljskom pratnjom Kornelije Müller.

Fotografije

Adolf Polegubić

 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas254
Ovaj mjesecOvaj mjesec50683
UkupnoUkupno7736451

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22