Hodočašće mladih u Sinj

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u prigodi svetkovine Velike Gospe, organizirao je u subotu 10. kolovoza 2013., hodočašće mladih Gospi Sinjskoj. Hodočašće je započelo od prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu, gdje je duhovni susret započeo toga dana u 19.30 sati sakramentom pomirenja, nakon čega je u 21 sat uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a u koncelebraciji je bio provincijal fra Joško Kodžoman. Nakon toga su mladi oko 22 sata krenuli na hodočašće prema svetištu Gospe Sinjske.

Veliki broj mladih hodočasnika, protekle večeri prije polaska na hodočasnički put prema Svetištu Gospe Sinjske, pristupio je na sakrament svete ispovijedi u Solinu.  Još veći broj, držeći se svojih običaja, odgodio je ispovijed za rane jutarnje sate u Svetištu, gdje ih dočekalo petnaest svećenika. Hvala Bogu, većina onih koji su željeli pristupiti sakramentu ispovijedi uspjeli su se ispovjediti i prije svete mise koja je započela u 6 sati.


Misno slavlje predslavio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. don Ivan Čubelić zajedno s gvardijanom i upraviteljem Svetišta fra Petrom Klapežom, predstojnikom ureda za mlade don Mihaelom Provićem i još desetoricom svećenika.

U propovijedi don Ivan je naglasio: smisao hodočašća; Radost evanđelja - podsjetio je na poruku koju je sveti otac Papa Frano uputio mladima na susretu mladih u Brazilu; osvrnuo se i na današnje evanđelje koje nas podsjeća da smo svi mi na putu, hodočasnici prema vječnosti. Sve prisutne pozdravio je upravitelj Svetišta fra Petar Klapež. Pjevanje preko svete mise predvodili su mladi župa Srca Isusova iz Košuta.

O svim događanjima u Svetištu Gospe Sinjske možete vidjeti na www.gospa-sinjska.hr

Fotografije


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas271
Ovaj mjesecOvaj mjesec50700
UkupnoUkupno7736468

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27