Stankovci: Proslava velike Gospe

U župi Uznesenja Marijina, 15. kolovoza  svečano je proslavljen zaštitnica župe Bl. Dj. Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa u Stankovcima.

Za samu svetkovinu pripremali smo se trodnevnicom, tijekom koje je svaki dan prije svete mise moljena Gospina Krunica. Krunicu je predvodio mjesni župnik fra Marko Nimac, a svetu misu  i propovijed fra Stipe Nimac, profesor na KBF-u u Splitu i voditelj šeste/pastoralne godine. Propovijedi su bile tematske. Prvi dan tema je bila: „Evanđelje – program života“. Drugi dan: „Evanđelje i ljudsko dostojanstvo“. Treći Dan: „Evanđelje i međuljudski odnosi“.


Na samu svetkovinu, svečanu procesiju i misno slavlje predvodio je fra Stipe Nimac uz koncelebraciju župnika fra Marka Nimca, fra Žarka Maretića, župnika susjedne župe Banjevci, fra Josipa Kulovića, voditelja HKM u Dusseldorfu, fra Petra Teskere, župnika župe Čista Velika, fra Damira Ćire Ćikare, župnika župe Lišane, fra Bože Čurčije, župnika župe Konjevrate, fra Mirka Klarića, župnika župe Meterize, koji je za vrijeme procesije pjevao Gospine litanije i započinjao Gospine pjesme. Fra Stipe je svoju poticajnu homiliju usmjerio na veličinu Velike Gospe. „Po čemu je Velika Gospa Velika?“, pitanje je kojim je fra Stipe započeo svoju propovijed. Odmah je uslijedio i odgovor: „Velika je, jer je otkrila i živjela svoje mjesto u povijesti spasenja“. Osvrnuo se fra Stipe i na aktualni trenutak…. „ vjera onih koji u svemu gledaju loše u našem društvu, sve i svakoga kritiziraju, to je djetinja, nedorasla, nezdrava vjera…….“ Vjera onih koji gledaju pozitivno, koji su optimisti, to je odrasla, zrela, zdrava vjera……“ „Postoje ocjene od jedan do pet. Pa valja i svoju dvojku ugraditi u povijest spasenja za dobro bližnjih i izgradnju boljega svijeta“…

Na kraju misnoga slavlja župnik je čestitao svim župljanima dan zaštitnice, Velike Gospe i zahvalio svima koji su doprinijeli da ovo slavlje bude oku lijepo i uhu ugodno.

Fotografije

Sudionik


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas267
Ovaj mjesecOvaj mjesec50696
UkupnoUkupno7736464

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24