Drniš–Visovac: Proslava svetog Franje

Na uočnicu svetkovine sv. Franje, 3. listopada 2013., proslavili smo rođenje svetog oca Franje u nebu. Svetu misu, koja je slavljena u 18 sati u župnoj crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu, predvodio je meštar novaka na Visovcu fra Jure J. Šimunović uz koncelebraciju sedmorice svećenika. Fra Jure je u prigodnoj propovijedi istaknuo Franjine vrline kojima je osvajao ljude te činjenicu da je ljubio sve i svakoga, što se najzornije vidi u prizoru u kojem sv. Franjo smrt naziva sestricom. Kazao je kako je svijetu bio potreban jedan svetac poput sv. Franje te kako je njegova karizma aktualna i danas. „On i danas živi među nama i oko nas“, kaže fra Jure. Nakon mise uslijedila je molitva prve Večernje, obred preminuća sv. oca Franje te ljubljenje relikvija. Misno slavlje, večernju i obred uveličali su pjesmom, molitvom i čitanjem novaci s Visovca, Franjevačka mladež iz Drniša te Franjevački svjetovni red. Po završetku smo se uputili u župnu kuću na objed.


Na svetkovinu sv. Franje, 4. listopada, održano je svečano misno slavlje u 11.00 sati na Visovcu, koje je predvodio gvardijan fra Mate Gverić uz koncelebraciju petorice svećenika. Fra Mate se u svojoj propovijedi se osvrnuo na neke događaje iz Franjina života kao i na društvo u kojem je živio. Spomenuo je papu, koji je uzevši ime Franjo, naglasio svetost sv. Franje Asiškoga i potrebu njegove karizme u sadašnjem vremenu. Novaci su čitali misna čitanja i animirali pjevanje. Nakon misnog slavlja, proslava se nastavila za bratskim stolom.

Fotografije


 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas176
Ovaj mjesecOvaj mjesec50605
UkupnoUkupno7736373

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25